| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
jania Hetman

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2004 11:16 am Temat postu: Deep Purple |
|
|
|
Chyba wszyscy ludzie którzy żyli w latach 80 lubią ten zespól (ci którzy jeszcze się nie urodzili tez ich lubią  )
Grupa która była inspiracją dla takich jak Iron Maiden, grupa której albumy stoją u boku takich gwiazd jak Black Sabbatch, Led Zeppelin, Dżem i innych. Piszcie o nich  co o Deep Purple myślicie  _________________ "Czego nie wiem, tego się lękam; czego się lękam, tego nienawidzę; czego nienawidzę, to chcę zniszczyć."
(Jonathan Caroll) |
|
| Powrót do góry |
|
andrzejh Nowy

|
Wysłany: Sob Sie 28, 2004 4:02 pm Temat postu: Purpurowy wyjątek |
|
|
|
Wyjątkową rzeczą jest, żeby pięć osób się spotkało w tym samym czasie i miejscu i każda z nich jest mistrzem w swojej dziedzinie, żeby mieli tak rocknrollowe dusze i że granie hard rocka tak bardzo je kręci. Tak się właśnie stało w przypadku Deep Purple. Jon Lord powiedział kiedyś: "...generalnie chodzi o to żeby słuchając muzyki poczuć na plecach ciarki". Słucham Purpli kilkanaście lat i za każdym razem mam takie odczucia. |
|
| Powrót do góry |
|
jania Hetman

|
Wysłany: Sob Sie 28, 2004 4:11 pm Temat postu: |
|
|
|
Dobrze napisane  Najważniejsze że po tylu latach grają i wydają jeszcze nowa płytę. Świat nie predko o nich zapomni _________________ "Czego nie wiem, tego się lękam; czego się lękam, tego nienawidzę; czego nienawidzę, to chcę zniszczyć."
(Jonathan Caroll) |
|
| Powrót do góry |
|
andrzejh Nowy

|
Wysłany: Sob Sie 28, 2004 4:37 pm Temat postu: |
|
|
|
Jeśli chodzi o ich ostatnie dokonania to lepiej tego nie komentować. Blacmore i Lord byli w Deep Purple niezbędni. Morse i Airey są świetnymi muzykami ale to już nie jest to. Tak jak Free bez Kossofa, Doors bez Morisona czy Dżem bez Ryśka. Mam nadzieję, że wystąpią jeszcze kiedyś w starym składzie. |
|
| Powrót do góry |
|
jania Hetman

|
Wysłany: Sob Sie 28, 2004 4:43 pm Temat postu: |
|
|
|
Wiadomo jak jest gdy w zespole nastają kłótnie ale i tak jest lepiej niż z Black Sabbath , Gdy Ozzy odszedł , to Black Sabbath z tym nowym wokalistą nie nadawało się do słuchania. Ale sądze że Deep Purple jescze nagra przebój. _________________ "Czego nie wiem, tego się lękam; czego się lękam, tego nienawidzę; czego nienawidzę, to chcę zniszczyć."
(Jonathan Caroll) |
|
| Powrót do góry |
|
estoril Hetman

|
Wysłany: Sro Wrz 01, 2004 12:34 am Temat postu: |
|
|
|
Kocham Deep Purple ale to stare i w zupełności zgadzam się z
Andrzejh-em.Jeszcze bym dodał jak Queen bez Freddiego.
Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Pią Lut 22, 2008 11:52 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
JENDRAS Nowy

|
Wysłany: Wto Lut 01, 2005 1:27 am Temat postu: |
|
|
|
O purplach mozna by mówić wiele  Ja osobiście bym się mógł rozpisac na wieeeeeeele stron.  Jezeli jesteście tak bardzo zainteresowani purplami to chciałem powiedzieć że powstało ogólnopolskie forum o Deep Purple. Niepozostaje mi nic innego jak was na nie zaprosić!:
http://deeppurple.dig.hopto.org/forum/
Pozdrawiam!  |
|
| Powrót do góry |
|
JENDRAS Nowy

|
Wysłany: Sro Lut 02, 2005 11:07 am Temat postu: |
|
|
|
| jania napisał: | | Wiadomo jak jest gdy w zespole nastają kłótnie ale i tak jest lepiej niż z Black Sabbath , Gdy Ozzy odszedł , to Black Sabbath z tym nowym wokalistą nie nadawało się do słuchania. Ale sądze że Deep Purple jescze nagra przebój. |
A słyszałeś może płytę pt. Born Again (Black Sabbathów oczywiście)? Śpiewa na niej Ian Gillan (czyli wokalista purpli ofkoz) i płyta jest naprawde swietna. Jak ja to mówie połączono na niej TOPÓR z Black Sabbath z POWEREM Purpli. Naprawdę swietna! Polecam! |
|
| Powrót do góry |
|
rafe007 Nowy

|
|
| Powrót do góry |
|
jania Hetman

|
Wysłany: Czw Gru 15, 2005 6:09 pm Temat postu: |
|
|
|
| rafe007 napisał: | A co powiecie na temat AC/DC  |
AC/DC jest super, ale nie róbmy offtopa. _________________ "Czego nie wiem, tego się lękam; czego się lękam, tego nienawidzę; czego nienawidzę, to chcę zniszczyć."
(Jonathan Caroll) |
|
| Powrót do góry |
|
joki Nowy

|
|
| Powrót do góry |
|
|