Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kurnik.pl
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 55, 56, 57  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne o szachach
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
erazor
Pion
Pion

PostWysłany: Czw Gru 04, 2003 6:12 pm
Temat postu: ---
Odpowiedz z cytatem

Arkoski byłem na tym turnieju, ale nie grałem za późno przyszedłem lecz zobaczyłem ok. 22.00 twój rezulatat. Całkiem nieźłe.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

arkoski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Gru 04, 2003 7:55 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

A co do mojego rezultatu to mysle ze moglo byc lepiej ale co bede narzekal Wink Skonczylem majac 6 z 8 w tym 2 remisy. Ciesze sie ze mialem okazje wziasc udzial w pionierskim przedsiewzieciu.

Aha moge dac link do tych wyników jak jest ktos zainteresowany: http://kurnik.pl/turn.phtml?tid=6
Powrót do góry

arkoski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Gru 05, 2003 7:16 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Info: we wtorek o 18.15 nastepny turniej na kurniku. Przyjdzcie!!! bedzie fajnie Wink
Powrót do góry

arkoski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Sty 01, 2004 3:39 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

ja juz przystopowalem z graniem w tych turniejach, bo ostatnio pojawiaja sie tam problemy z serwerem. Na dodatek lacze, z którego korzystam jest coraz bardziej obciazane przez nowych uzytkowników sieci lokalnej, co powoduje wielce nieporzadany efekt LAGÓW. Zauwarzylem, ze na ICC problem ten jest w sprytny sposób rozwiazany przez pózniejsze dodawanie na konto gracza straconego czasu. Szkoda, ze ta kafejka nie jest calkowicie darmowa Sad
Powrót do góry

jania
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Sty 01, 2004 3:48 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja brałem udział w 2 turniejach . Pierwszy na 5 min został anulowany
a w drugim na 10zajołem 50 miejs.
Niebiore udziału w turniejach na kurniku bo to straszna strata czasu .
Szczegulnie turnieje na 5 min i tak nie wyciągniesz zadnej lekcji z parti szybkiej Mad
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

arkoski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Sty 01, 2004 7:17 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Te turnieje maja raczej charakter rozrywkowy, o czym swoadczy juz brak nagród i wpisowego. A co do starty czasu to kazdy to inaczej oceni, bo dla niektórych taki turniej to po prostu czas relaxu ( jak dla mnie Wink )
Powrót do góry

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Sty 02, 2004 11:18 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

jania napisał:
ALE !Granie w jakimś pokoju lub w turnieju wkurniku to tosamo tylko że w pikoju można zmieniać czas i grasz z kim chcesz Cool
Turniej to co innego niż meczyk z wybranym przeciwnikiem. Na turnieju TY nie wybierasz z kim grasz lecz Ci go przydzielają (nawet jeżeli Ci on nie odpowiada Cool ). Z wieloma zawodnikami grasz tym samym tempem gry (ten sam czas) i w związku z tym możesz się naprawdę sprawdzić!
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

arkoski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Sty 02, 2004 11:40 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

To "naprawde sprawdzic" to nie jest tak do konca. Tu podam co mnie spotkalo na ostatnim turnieju: ja mam hetmana i wieze i szereg pionków a przeciwnikowi zostaly tylko 2 pionki i nagle przerywa mi polaczenie, po czym wracam a tu straszne lagi i nie zdazylem nawet pionków powybijac. Niestety porazka. I czego tu sie nauczyc...
Powrót do góry

jania
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Sty 03, 2004 12:23 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ile razy mi się to zdażyło

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Sty 03, 2004 2:29 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

tpp napisał:
Turniej to co innego niż meczyk z wybranym przeciwnikiem. Na turnieju TY nie wybierasz z kim grasz lecz Ci go przydzielają (nawet jeżeli Ci on nie odpowiada Cool ). Z wieloma zawodnikami grasz tym samym tempem gry (ten sam czas) i w związku z tym możesz się naprawdę sprawdzić!

Popieram kolegę! W turnieju granym systemem szwjcarskim na ogół masz przeciwnika o zbliżonej sile gry do twojego poziomu, są jeszcze nerwy (o ile zależy ci na jak najwyższej lokacie). Sam znam kilku szachistów którzy pomimo że grają świetnie to w turnieju nie potrafią zająć 1 miejsca, zawsze coś w nich pęknie i dają "ciała" w decydującym momencie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

arkoski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Sty 10, 2004 12:14 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Na kurniku pojawily sie szachy blyskawiczne Very Happy Ja akurat jestem w stanie grac w nie jedynie po 23 (czyt.: w weekendy). Sa nawet turnieje. Nawet bralem w nim udzial i bylem 11 na 57 wyniki Cool
Powrót do góry

jania
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Sty 10, 2004 11:28 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja chyba niebęde brał udziału w błyskawicznych Confused

arkoski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Sty 10, 2004 6:32 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja sie postaram ale to juz akurat nie bedzie zalezalo ode mnie ani od ilosci mojego czasu wolnego. Póki co szachy te cieszyly sie zainteresowaniem jedynie w trakcie turnieju. Teraz np. sa tam w sumie 2 osoby Shocked
Powrót do góry

jania
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Sty 10, 2004 7:13 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

No wreszcie przestały mi się robić lagi Very Happy Ale zato wylogowywuje Twisted Evil Twisted Evil Przegrałem, przez to 2 ważne partie Twisted Evil I boje się popatrzeć jal muj ranking teraz wygląda Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

arkoski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Sty 10, 2004 11:44 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Tez przegralem dzisiaj dwie partie turniejowe majac pewna wygrana. Po czesci to wina mojego neta, ale zeby kurnik dzialal tak jak ICC (sciaga sie programik dostepowy) nie byloby koniecznie przywolywanie appletu java przez co przepustowosc bylaby wieksza. Ja bym jeszcze na kurniku dodal liczenie czasu z dokladnoscia do 0.1 sec i oddawanie przez serwer czasu straconego na lagach (tak jak na ICC oczywiscie Wink )
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 55, 56, 57  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne o szachach
Strona 3 z 57