| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
erazor Pion

|
Wysłany: Czw Gru 04, 2003 6:12 pm Temat postu: --- |
|
|
|
Arkoski byłem na tym turnieju, ale nie grałem za późno przyszedłem lecz zobaczyłem ok. 22.00 twój rezulatat. Całkiem nieźłe. |
|
| Powrót do góry |
|
arkoski Hetman

|
Wysłany: Czw Gru 04, 2003 7:55 pm Temat postu: |
|
|
|
A co do mojego rezultatu to mysle ze moglo byc lepiej ale co bede narzekal  Skonczylem majac 6 z 8 w tym 2 remisy. Ciesze sie ze mialem okazje wziasc udzial w pionierskim przedsiewzieciu.
Aha moge dac link do tych wyników jak jest ktos zainteresowany: http://kurnik.pl/turn.phtml?tid=6 |
|
| Powrót do góry |
|
arkoski Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
arkoski Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
jania Hetman

|
Wysłany: Czw Sty 01, 2004 3:48 pm Temat postu: |
|
|
|
Ja brałem udział w 2 turniejach . Pierwszy na 5 min został anulowany
a w drugim na 10zajołem 50 miejs.
Niebiore udziału w turniejach na kurniku bo to straszna strata czasu .
Szczegulnie turnieje na 5 min i tak nie wyciągniesz zadnej lekcji z parti szybkiej  _________________ "Czego nie wiem, tego się lękam; czego się lękam, tego nienawidzę; czego nienawidzę, to chcę zniszczyć."
(Jonathan Caroll) |
|
| Powrót do góry |
|
arkoski Hetman

|
Wysłany: Czw Sty 01, 2004 7:17 pm Temat postu: |
|
|
|
Te turnieje maja raczej charakter rozrywkowy, o czym swoadczy juz brak nagród i wpisowego. A co do starty czasu to kazdy to inaczej oceni, bo dla niektórych taki turniej to po prostu czas relaxu ( jak dla mnie  ) |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pią Sty 02, 2004 11:18 pm Temat postu: |
|
|
|
| jania napisał: | ALE !Granie w jakimś pokoju lub w turnieju wkurniku to tosamo tylko że w pikoju można zmieniać czas i grasz z kim chcesz
| Turniej to co innego niż meczyk z wybranym przeciwnikiem. Na turnieju TY nie wybierasz z kim grasz lecz Ci go przydzielają (nawet jeżeli Ci on nie odpowiada ). Z wieloma zawodnikami grasz tym samym tempem gry (ten sam czas) i w związku z tym możesz się naprawdę sprawdzić! _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
VII powolniak, tpp |
|
| Powrót do góry |
|
arkoski Hetman

|
Wysłany: Pią Sty 02, 2004 11:40 pm Temat postu: |
|
|
|
To "naprawde sprawdzic" to nie jest tak do konca. Tu podam co mnie spotkalo na ostatnim turnieju: ja mam hetmana i wieze i szereg pionków a przeciwnikowi zostaly tylko 2 pionki i nagle przerywa mi polaczenie, po czym wracam a tu straszne lagi i nie zdazylem nawet pionków powybijac. Niestety porazka. I czego tu sie nauczyc... |
|
| Powrót do góry |
|
jania Hetman

|
Wysłany: Sob Sty 03, 2004 12:23 am Temat postu: |
|
|
|
Ile razy mi się to zdażyło _________________ "Czego nie wiem, tego się lękam; czego się lękam, tego nienawidzę; czego nienawidzę, to chcę zniszczyć."
(Jonathan Caroll) |
|
| Powrót do góry |
|
acidity Hetman

|
Wysłany: Sob Sty 03, 2004 2:29 am Temat postu: |
|
|
|
| tpp napisał: | Turniej to co innego niż meczyk z wybranym przeciwnikiem. Na turnieju TY nie wybierasz z kim grasz lecz Ci go przydzielają (nawet jeżeli Ci on nie odpowiada ). Z wieloma zawodnikami grasz tym samym tempem gry (ten sam czas) i w związku z tym możesz się naprawdę sprawdzić! |
Popieram kolegę! W turnieju granym systemem szwjcarskim na ogół masz przeciwnika o zbliżonej sile gry do twojego poziomu, są jeszcze nerwy (o ile zależy ci na jak najwyższej lokacie). Sam znam kilku szachistów którzy pomimo że grają świetnie to w turnieju nie potrafią zająć 1 miejsca, zawsze coś w nich pęknie i dają "ciała" w decydującym momencie. |
|
| Powrót do góry |
|
arkoski Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
jania Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
arkoski Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
jania Hetman

|
Wysłany: Sob Sty 10, 2004 7:13 pm Temat postu: |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
arkoski Hetman

|
Wysłany: Sob Sty 10, 2004 11:44 pm Temat postu: |
|
|
|
Tez przegralem dzisiaj dwie partie turniejowe majac pewna wygrana. Po czesci to wina mojego neta, ale zeby kurnik dzialal tak jak ICC (sciaga sie programik dostepowy) nie byloby koniecznie przywolywanie appletu java przez co przepustowosc bylaby wieksza. Ja bym jeszcze na kurniku dodal liczenie czasu z dokladnoscia do 0.1 sec i oddawanie przez serwer czasu straconego na lagach (tak jak na ICC oczywiscie  ) |
|
| Powrót do góry |
|
|