| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
_sephiroth Nowy

|
Wysłany: Wto Kwi 18, 2006 5:00 pm Temat postu: |
|
|
|
Chcialem powrocic do itora, otoz gra on na Playchess, poki co ma niecale 2200, ale rozegral dopiero cos 20 partii, przy czym zadnej nie przegral. Co do teorii 3000pkt na kurniku to o ile mi wiadomo mieszka, bądź mieszkał on niedaleko autora kurnika, wiec moze bylo to jakies porozumienie (w koncu itor wykorzystywal kurnik do werbowania swoich uczniow, a takie 3000 od razu robią wrażenie), mógł np. pomóc w napisaniu programu do gry na kurniku, a jesli tak to dal ciała (niektórzy pamiętają problemy kiedy np. pozostawala bialym wieza a czarnym goniec i jak bialym koczyl sie czas to czarne wygrywaly wbrew przepisom). Czy ktos popiera moje przypuszczenia? |
|
| Powrót do góry |
|
itor Nowy

|
Wysłany: Wto Kwi 18, 2006 6:49 pm Temat postu: |
|
|
|
Hmmm
Bardzo dziwny temat sobe wybraliście. W zasadzie o itorze jest wszystko na jego stronie  )
Tym niemniej ciekawie się czyta, jak to niby dostał on ranking lub grał programem. Ciekawe , kto takie bzdury produkuje.
Niedługo się pewnie okaże, że i partie na jego stronie są nieprawdziwe. No bo czy itor mógłby wygrać z Krasenkovem, Kempińskim lub Soćko...
Dla uatrakcyjnienia dyskusji dodam, że itor grywał też na wp. I co ciekawe tam też miał okrągły ranking...3000. Dlaczego 3000? Bo na wp był to max, a na kurniku też było zabawnie mieć taki. Oczywiście rację mają Ci, którzy mówią, że ranking liczono inaczej i teraz byłoby trudno taki osiągnąć. A ze względu na brak wysokich rankingów na kurniku jest to praktycznie niemożliwe. Czy na playchcessie mógłby mieć 3000 ? O ile się nie mylę to taki ranking ma tam wiele osób...A itor do ułomków nie należy
Widzę zresztą, że zbyt dużo ludzi traktuje ranking zbyt poważnie.
Jak mawiają rankingi nie grają.
A w życiu trzeba mieć więcej poczucia humoru.
itor
PS. Aha zapomniałem zareklamować swoją szkółkę szachową  ) |
|
| Powrót do góry |
|
arssii Nowy

|
Wysłany: Wto Kwi 18, 2006 7:00 pm Temat postu: |
|
|
|
Zbyt łatwo dałem się oszukać ....tym którzy tak sądzili _________________ arssii@interia.pl |
|
| Powrót do góry |
|
kaber Nowy

|
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 9:29 am Temat postu: |
|
|
|
A ja chetnie poznalbym nick itora na playchess.com, bo po wpisaniu "itor" wyskakuje mi "itor not found". Zeby sobie obejrzec jego dokonania na serwerze- co rozwieje moje watpliwosci. Playchess.com weryfikuje mozliwosci graczy. Obserwowalem tam ostatnio np. gre bylego mistrza Polski, ktory nie daje sobie rady z czolowka playchess.com. Do tego na listach rankingowych nie widzialem zadnego Polaka z rankingiem okolo 3000 w scislej czolowce serwera.. co tez daje wiele do myslenia. |
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 10:01 am Temat postu: |
|
|
|
| kaber napisał: | | Do tego na listach rankingowych nie widzialem zadnego Polaka z rankingiem okolo 3000 w scislej czolowce serwera.. co tez daje wiele do myslenia. |
Nie dość, że widzicie wszędzie Matriksa — ostatnio to chyba w Polsce modne — to jeszcze wymyślacie własny. Gdzie itor napisał czy nawet zasugerował, że ma taki ranking?
| itor napisał: | | Czy na playchcessie mógłby mieć 3000 ? O ile się nie mylę to taki ranking ma tam wiele osób...A itor do ułomków nie należy |
|
|
| Powrót do góry |
|
brainw0rker Hetman

|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 2:23 pm Temat postu: |
|
|
|
| itor napisał: | | Widzę zresztą, że zbyt dużo ludzi traktuje ranking zbyt poważnie. |
Jeśli ktoś zbyt poważnie traktuje ranking, to właśnie itor. Bo jak inaczej wyjaśnić przyczynę tego, że mm-owi chciało się tłuc amatorów na kurniku i wp? Ilu jeszcze zna szanowny itor zawodników z tym tytułem, którzy się tak zabawiają?
| itor napisał: | Czy na playchcessie mógłby mieć 3000 ? O ile się nie mylę to taki ranking ma tam wiele osób...A itor do ułomków nie należy |
Niewątpliwie, jeśli go mierzyć moją miarą. Ale na gości z elo>2650, a często i powyżej 2700 jak Mamedyarov czy Adams (a tacy mają >3000 na playchess) jest jednak za krótki. Na tyle, że porównywanie się z nimi jest objawem jego megalomanii. _________________ W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?
Strzałeczka! |
|
| Powrót do góry |
|
kaber Nowy

|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 2:36 pm Temat postu: |
|
|
|
| wojtzuch napisał: | | kaber napisał: | | Do tego na listach rankingowych nie widzialem zadnego Polaka z rankingiem okolo 3000 w scislej czolowce serwera.. co tez daje wiele do myslenia. |
Nie dość, że widzicie wszędzie Matriksa — ostatnio to chyba w Polsce modne — to jeszcze wymyślacie własny. Gdzie itor napisał czy nawet zasugerował, że ma taki ranking?
| itor napisał: | | Czy na playchcessie mógłby mieć 3000 ? O ile się nie mylę to taki ranking ma tam wiele osób...A itor do ułomków nie należy |
|
Wojtzuh.. chyba mnie nie zrozumiales. Ja ubolewalem, ze zadnego Polaka nie ma w scislej czolowce a nie twierdzilem, ze taki ranking tyczylby itora. Na taki ranking to on nie ma szans, ale jestem ciekaw czy to jest gracz na 2200, 2500 czy na 2800 na tym serwerze.
Acha, widzialem ostatnio jednego z polskich trenerow grajacych w turnieju na playchess.com o nagrody. Juz po 3 rundzie sie wycofal bo 2 razy dostal od ludzi po glowie. Patrzylem na kolejny turniej i to samo... tylko,ze po 4-tej rundzie.Jak widac mozna byc rowno lanym na playchessie a w Polsce dalej robic z siebie "niezlego trenera". |
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 2:52 pm Temat postu: |
|
|
|
| kaber napisał: | | Wojtzuh.. chyba mnie nie zrozumiales. Ja ubolewalem, ze zadnego Polaka nie ma w scislej czolowce a nie twierdzilem, ze taki ranking tyczylby itora. |
To piszcie bez tylu aluzji i półsłówek
| Cytat: | | Jak widac mozna byc rowno lanym na playchessie a w Polsce dalej robic z siebie "niezlego trenera". |
Podobnie jak być fatalnym trenerem, będąc GM +2700. No i znów kilkuminutówka w sieci wyznacznikiem siły gry... |
|
| Powrót do góry |
|
brainw0rker Hetman

|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 3:07 pm Temat postu: |
|
|
|
| wojtzuch napisał: | | No i znów kilkuminutówka w sieci wyznacznikiem siły gry... |
Owszem, siły gry kilkuminutówek. Coś w tym złego? _________________ W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?
Strzałeczka! |
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 3:21 pm Temat postu: |
|
|
|
| brainw0rker napisał: | | wojtzuch napisał: | | No i znów kilkuminutówka w sieci wyznacznikiem siły gry... |
Owszem, siły gry kilkuminutówek. Coś w tym złego? |
Wiadomo, że nie o to chodziło mojemu przedmówcy. Chyba że znów coś źle zrozumiałem, ale tam było o robieniu z siebie "niezłego trenera", więc chyba dobrze zrozumiałem  |
|
| Powrót do góry |
|
Strider Nowy

|
Wysłany: Nie Maj 07, 2006 11:20 am Temat postu: |
|
|
|
Teraz zrozumiałem o co chodzi:]
Chodzi o czołowkę polskich szachistów, nie forumowiczów
Ehh... Wczorajsza nocka 
Ostatnio zmieniony przez Strider dnia Nie Maj 07, 2006 2:08 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
| Powrót do góry |
|
Czapajewo Pion

|
Wysłany: Nie Maj 07, 2006 1:15 pm Temat postu: strider |
|
|
|
strider po co to wogle napisałeś. |
|
| Powrót do góry |