Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kurnik.pl
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne o szachach
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Chrząszczyk
Pion
Pion

PostWysłany: Nie Mar 08, 2009 3:51 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

lk85 napisał:
Ostatnio zauważyłem, że na kurniku jest coraz mniej kompiarzy. Kiedyś często trafiałem na tych, co grają programem, a teraz prawie wogóle mi się to nie zdarza. Ciekawe, czy to zbieg okoliczności, czy zaczęli wreszcie coś z tym robić?

Może się w końcu *** znudziło. Co to za przyjemność bycia sekretarką blaszaka? Swoją drogą kultura gry też wzrosła. Już od dawna nie trafiłem na żadnego chama.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

tomasz873463
Nowy

PostWysłany: Pią Mar 13, 2009 4:44 pm
Temat postu: jak wejść do pełnego pokoju na kurniku
Odpowiedz z cytatem

Polecam stronę http://kinruk.pl/
Możesz tam wejść do każdego pokoju niezależnie od liczby grających.
Wystarczy, że zalogujesz się na kurniku i klikniesz na nazwę dowolnego pokoju na tej stronie.
Powrót do góry

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Mar 13, 2009 10:22 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ta, jasne... A logując się na konto bankowe i poruszając na nim też skorzystacie z alternatywnej witryny ? Smile Nie ma na kurniku czegoś takiego jak pełny pokój... Można wejść do nich dzięki osobom w kontaktach, albo kopiując adres wolnego pokoju, wklejając w okno przeglądarki i zmieniając nazwę pokoju na tę zajętego... iiii łala... Smile. A wiadomo to jakie dane mogą być przesłane do admina kinruka i jakie skrypty odpalone podczas tego ? Trzeba być czujnym hehe.

tomasz873463
Nowy

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 4:40 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Logujesz się na stronie kurnik.pl, tak jak do tej pory, a na stronie kinruk.pl są tylko linki do pokoi na kurniku.
Powrót do góry

słabyrafał
Nowy
Nowy

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 9:46 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

najprostsza metoda wchodzenia do pokojów na kurniku jest taka żeby dodać do kontaktów wiele osób i zawsze ktoś będzie wtedy klikasz na pokój z listy kontaktów i już po kłopocie
Powrót do góry

Marcinos
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 9:57 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

tomasz873463 napisał:
Logujesz się na stronie kurnik.pl, tak jak do tej pory, a na stronie kinruk.pl są tylko linki do pokoi na kurniku.

Po kiego grzyba? "Hakować" pokoje na kurze, to już doprawdy trzeba mieć jakieś kompleksy... Confused Jakby kurak był nonstop przeładowany, ale przecież na ogół większość pokoi nie jest zapełniona.

don Pablo
Skoczek
Skoczek

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 10:33 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zależy kiedy się gra, choć czasami przydatne jest wpychanie się do "pełnego" pokoju.
Cytat:
Ta, jasne... A logując się na konto bankowe i poruszając na nim też skorzystacie z alternatywnej witryny ? Smile Nie ma na kurniku czegoś takiego jak pełny pokój... Można wejść do nich dzięki osobom w kontaktach, albo kopiując adres wolnego pokoju, wklejając w okno przeglądarki i zmieniając nazwę pokoju na tę zajętego... iiii łala... Smile. A wiadomo to jakie dane mogą być przesłane do admina kinruka i jakie skrypty odpalone podczas tego ? Trzeba być czujnym hehe.

To nie jest niebezpieczne (jeśli chodzi o kurnik) bo to nie jest raczej jakaś alternatywna witryna. To są zwykłe odnośniki do kurnikowych pokoików dla osób które nie wpadły na genialny pomysł skopiowania adresów.
Musimy być zalogowani na kurniku, ze względu na "ciasteczka", a gdyby ta strona (nie wiem czego ktoś to pisał w php...) potrafiła je wykradać bez wiedzy użytkownika (zakładając, że komputer nie jest zainfekowany jakimś badziewiem łapczywie nastawionym na ciasteczka); gdyby istniał taki skrypt, balibyśmy się wejść gdziekolwiek.
Osobiście stronę uważam za czystą.
Powrót do góry

rutra
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Mar 15, 2009 2:28 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

http://ko.kurnik.pl/?ch=

po = piszemy nazwę pokoju: np. czulpa

jak coś to na youtubie wpiszcie sobie: jak wejść do pełnego pokoju na kurniku
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

tomasz873463
Nowy

PostWysłany: Nie Mar 15, 2009 8:29 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Czasami żeby znaleźć wolnego gracza do gry z rankingiem powyżej 1900, już o 2000 nie mówiąc, trzeba ręcznie dopisać do linku nazwę kilkunastu pokoi. Wtedy klikanie w linki do wszystkich pokoi na prawdę ułatwia sprawę...
Powrót do góry

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Maj 19, 2009 2:08 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Marcinos napisał:
Nasza rozmowa ze stołu powiedziałaby dużo więcej, ale niestety nie wiem jak je przeklejać z kuraka. Confused
Kliknij prawym na oknie rozmowy, a pokaże się okienko "pokaż w oknie z możliwością kopiowania". Dalej to już "bułka z masłem".
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

chess_amator
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Maj 19, 2009 2:45 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Pojawia sie pytanie czy to co napisales dotyczy rozmowy PRYWATNEJ czy takiej ktora odbywa sie NA STOLE? Bo tej "ze stolu" oprocz zrobienia tzw. screena (i to niejednego) chyba nie mozna tak samo skopiowac jak tej z tzw. priwa, nie? Shocked

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Maj 19, 2009 3:43 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

echhhhhhhhhhhhhh nogi opadają, a ręce się uginają Rolling Eyes

Sprawdź, a będziesz wiedział.

Na kurniku jestem "od święta", w odróżnieniu od chess_amatora. Wiem jednak, że rozmowy na PW (wyskakujące okienko) nie trzeba klikać by przetransferować (wystarczy zaznaczyć i skopiować) aby kopiować bo jest ono oknem tekstowym, w odróżnieniu od graficznego "na stole".

rutra
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Lip 01, 2009 2:40 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Kurnik to według mnie najlepsza strona do treningu. Owszem są takie strony na których gra się partie korespondencyjne, ale na kurniku gram częściej. Dziwi mnie dlaczego czasem dlaczego niektórzy użytkownicy tak bardzo się wczuwają.

Mam nick, na którym testuje różne taktyki. No i tak np. gram skandynawską, której na ogół nie używam. Mam nick, na którym dąże do tego, aby mieć wygraną partie, podłożyć kilka figur, tak aby zostały król, skoczek, goniec na gołego króla. Takie końcówki się zdarzają raz na 1000, ale zawsze trzeba być przygotowanym. Niestety gdy mam wygraną pozycje, to rywale się poddają.

Do czego zmierzam:

Grałem wczoraj partie i może zacytuje kawałek rozmowy.

Kod:

-Ale błąd
-(ja) to tylko skoczek, masz przewage pionów, możesz to jeszcz zremisować
-mnie interesuje tylko zwycięstwo, nie remisy
:arrow: mi to wszystko jedno, gram dla przyjemności, na tym nicku tylko testuje taktyki, normalnie gram na "rutraarttur", na tym nicku gram na 25% możliwości
-akurat...
-serio
-a ja "kasparow"
(sprawdzam, nie ma nikogo o takim nicku)
- nie ma nikogo o takim nicku
-ale ja nie mówie o nicku
- Kasparow nie potrafi mówić po Polsku
-nauczył się
- tak, a ja jestem Najdorf, Alchein, Capablanka, Reti, Spassky, Fischer, itd. + program Rybka razem wzięte
(przeciwnik widzi, że nie ma już praktycznie szans nawet na remis, pomimo tego, że zaraz planuje sobie dorobić skoczka i gońca, jednak on o tym nie wie)
-mówisz, że grasz na 25% możliwości, ja jestem po 5 piwach i mnie nie możesz pokonać [ucieczka]

PS: nie mogę go pokonać (?) graliśmy wyrównaną partie, dopóki skoczka nie stracił, potem nie miał szans.

---

III kategoria

"Geniuses are made, not born"
L. Polgár
Powrót do góry

marekw
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Lip 02, 2009 7:56 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

rutra napisał:

......
Mam nick, na którym testuje różne taktyki. No i tak np. gram skandynawską, której na ogół nie używam. Mam nick, na którym dąże do tego, aby mieć wygraną partie, podłożyć kilka figur,
tak aby zostały król, skoczek, goniec na gołego króla. Takie końcówki się zdarzają raz na 1000, ale zawsze trzeba być przygotowanym. Niestety gdy mam wygraną pozycje, to rywale się poddają.

do takich sytuacji wykorzystuję program szachowy, nie odmówi gry i można rozegrać końcówkę jako atakujący i jako broniący się
Powrót do góry

antonio salvadore
Nowy
Nowy

PostWysłany: Czw Lip 23, 2009 2:23 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

powstał program na kurnika. Już nie warto grać w szachy... Smile

zainteresowanym podziele się z informacją skąd pobrać. Chociaż bardzo łatwo jest znalezc ta strone Smile
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne o szachach
Strona 53 z 57