Największą niespodzianką turnieju jest zrobienie rankingu grubo ponad 2400 i normy mistrzowskiej przez zawodnika z elo ok. 2150 i I++, gracza , który jest bardzo częstym bawalcem na kurniku i świetny w szachach błyskawicznych(ograł mnie 3,5-0,5 ). Oprócz tego jakiś zawodnik z ok. 2050 zrobił ponad 2350, to też jest spora niespodzianka. W grupie A pewnie zwyciężył chyba najlepszy obecnie polski szachista R.Wojtaszek uzyskując wspaniały ranking 2730. Szkoda tylko, że wziął remis w ostatniej rundzie, bo gdyby musiał, to pewnie by to wygrał.
jakie końcowe Wasze wyniki, wrażenia ?! może jakieś podsumowanie ?
Po samobóju który sobie wczoraj strzeliłem, muszę trochę ochłonąć nim coś napiszę o tym nieudanym turnieju. Nigdy nie byłem tak zły opuszczając salę gry, nawet rok temu po OMW... _________________ Vishy o opozycji
Muszę przyznać, że na własne oczy widziałem, co zrobił Marcinos w ostatniej partyjce...
Co do mnie. Celowałem w 4 punkty, zrobiłem 3 (nie grałem jednej rundy, ponieważ Polonia miała mecz). Grałem nierówno, po drodze były małe imprezki, opiekowałem się siostrzeńcem, więc wpadałem minutę przed rundą, ale przede wszystkim miałem już trochę dosyć szachów. Teraz przyznam, że mam ochotę na trening, ale nie na grę.
Teraz duża praca domowa: analiza Milanówka i Najdorfa. I przygotowania do Mistrzostw Warszawy, w których pogrążę Marcinosa i zrobię II kategorię szachową, niszcząc go w przedostatniej rundzie czarnymi. _________________ wszystkich was pokonam
jakie końcowe Wasze wyniki, wrażenia ?! może jakieś podsumowanie ?
Sam daj przykład i napisz pierwszy w temacie o Mistrzostwach Gdańska:) No chyba, że to już było to podsumowanie o które Ci chodzi:)
Większość, osób interesuje Najdorf, stąd moje pytania ... poza tym, własciwie w MG tylko ja mógłbym coś napisać, bo Michał89 chyba już nie czyta forum, albo bardzo rzadko ...
Muszę przyznać, że na własne oczy widziałem, co zrobił Marcinos w ostatniej partyjce...
Na stronie parti z ostatniej rundy nie ma, Wy tu jakieś zajawki tylko dajecie ...
Panowie !!
Za wladkiem powtórzę: DIAGRAM poproszę! _________________ wykształciuch, łże elita, kiedyś będę oligarchą
W pozycji diagramu zagrałem 33 ... g3? i przegrałem. A tak mi się dobrze grało, tak lekko... Podsuowanie turnieju będzie jeśli ochłonę, choć dzisiejsza partyjka humor mi poprawiła. Cześć!
A mówiłem już Milanówku! Nie chodzić, nie kręcić się po sali, nie rozpraszać! Siedzieć i liczyć! I takie są później efekty. Pamiętaj, że na OMW nie zrobisz kompletu, ponieważ jedną porażkę przeżyjesz na pewno ze mną. _________________ wszystkich was pokonam
Śnij dalej. Ale obawiam się, że na OMW nie wystąpię. Tajemnicą poliszynela jest fakt, iż nastąpiła zmiana terminu (na początek września). Naturalnie żadnego komunikatu jeszcze nie ma, szachiści przecież powinni zawsze mieć czas i czekać na turnieje... _________________ Vishy o opozycji
Ja wiem, że nogi drżą przed pojedynkiem z pooherem i rozumiem to dobrze. Rozumiem i wybaczam ewentualną absencję w OMW. _________________ wszystkich was pokonam
Inaczej - przyjadę dopiero na 3 rundę, to powinno mnie od razu z pooherem skojarzyć. I tak rozpocznę festiwal zwycięstw, bardzo kuszące _________________ Vishy o opozycji