Przecież nie każdy zawsze ma czas na rewanż. Ostatnio prawie wogóle nie gram, ale jak grałem, to na krótki czas niemal zawsze dawałem przeciwnikowi szanse na zrewanżowanie się, na dłuższy czas często nie, bo to wymaga dodatkowych 30 minut lub więcej czasu.
Ogólnie nie ma się co przejmować takimi osobami, bo zazwyczaj wszystkich krytykują, a sami nie są lepsi. Ochrzani cie taki, że grałeś na czas w przegranej pozycji, a sam niejednokrotnie tak zrobił. To jest właśnie polska mentalność- sam może być chamem, ale od innych wymaga kultury.
Otóż to, ale nie grałem na czas (przeciwnik sam ustalił tempo) i miałem przewage. Teraz odnalazłem go, bardzo łatwo, bo obok rankingu na kurniku miał czerwony wykrzyknik napisałem, że nie zagrałem rewanżu, bo musiałem iść się uczyć, a ten od razu czy bym w łeb nie chciał.
PS: Jakbym się uczepił, mógłbymm zrobić Screena i iść na policje, że koleś mi grozi, ale zignorowałem jego wypowiedź. _________________ "1h szachów = 3h matematyki"
"Życie jest jak partia szachów, wszystko zależy od ciebie"
Nie ma sie co przejmować , ja staram się grac jak jest ktoś z kontaktów , jak nie ma to z innymi ale nie tymi co mają wspomniany wykrzyknik , bo skoro ktoś ze "znajomych"kontaktów go dodał to pewnie z tegoż samego powodu i takich wykrzyknikowców trzeba omijać
Jedyne co mi się bardzo nie podoba na kurze to czas na powrót do stołu. Mam ok. 90 ucieczek przez 4 lata. Niektóre powinny być wygranymi partiami. Cóż nie wszystkie sytuacje da się przewidzieć, czasem zdarza się, że np. muszę iść do sklepu a wygrywam, proponuje remis i zgadzają się, ale nie wszyscy i wtedy muszę przegrać. Jednak kiedyś było 6 minut na powrót, dziś tylko 2. No i gram sobie teraz partie, a tu nagle brak połączenia z internetem. Odłączyłem i podłączyłem liveboxa no ale 2 minuty zleciały i przegrałem, nie powiem, że bym wygrał, ale uważam, że lepiej było jak na powrót było 6 minut. No ale nic, to tylko wirtualna gra, którą traktuje treningowo. _________________ "1h szachów = 3h matematyki"
Mam jeszcze jeden przykład dziwnego zachowania na kurze. Wchodzę do pokoju bez rankingu. Siadam przy stole, gdzie ktoś uciekł. Nie chcę dokańczać czyjejś gry, więc dałem rezygnuje i chciałem zacząć od początku. Przeciwnik zagrał mi 1. d4, gdy odpowiedziałem 1. ... e5 wyprosił mnie ze stołu. _________________ "1h szachów = 3h matematyki"
Mam jeszcze jeden przykład dziwnego zachowania na kurze. Wchodzę do pokoju bez rankingu. Siadam przy stole, gdzie ktoś uciekł. Nie chcę dokańczać czyjejś gry, więc dałem rezygnuje i chciałem zacząć od początku. Przeciwnik zagrał mi 1. d4, gdy odpowiedziałem 1. ... e5 wyprosił mnie ze stołu.
Graj na piec minut...
emeryci graja na 30 minut.....
podaruj wygrane partie ... to ranking bediie wiekssy... _________________ puzzle,strony,szachy,diagramy,Warcaby-100 polowe
Blitz niszczy szachiste, jest dobry tylko dla poćwiczenia debiutów, ja na blitza często gram skandynawską, której nie praktykuje na codzień. Przeważnie gram P-15, ale abym nauczył się myśleć grywam P-30. _________________ "1h szachów = 3h matematyki"
małe takie pytanko, wiem że może się powtarzam, ale nie chcę przeglądać 55 stron tematu, czy jest jakaś możliwość wysyłania zapisu partii z kury na maila jak kiedyś była?
małe takie pytanko, wiem że może się powtarzam, ale nie chcę przeglądać 55 stron tematu, czy jest jakaś możliwość wysyłania zapisu partii z kury na maila jak kiedyś była?
Niestety już nie ma. Ale za to można wejść w swoje partie i poniżej jest "pobież swoje partie". Można pobrać, a jak się chce wysłać na e-maila, to można cały plik. _________________ "1h szachów = 3h matematyki"
Ja praktycznie juz nie gram na kurniku mam tam jeszcze aktualny nick i wejde zagrac tam raz na miesiac, przestalem tam grac ze wzgledu na wielu oszustow uzywajacych programow. Gram tylko na playchess.com i nie zaluje bo przy okazji moge popatrzyc jak graja najlepsi
Gdybym mial cos poradzic - to pozakladajcie sobie nicki na playchess i tam sie spotykajmy , Polecam Plyachess
Ostatnią rzeczą jaka bym chciał to nosić szachy zmarłym... Ot, po prostu ktoś chciał mi dowalić, a przy okazji popisał się wiedzą... Może zupa była za słona ? _________________ tu był podpis niezgodny z regulaminem forum
A to znowu ten Twój ulubieniec. Miałem kiedyś "przyjemność" z nim grać i pamiętam, że wyrzucił mnie ze stołu kiedy przegrywał. Ale na Kurniku nic mnie już nie zdziwi. _________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota. Mam wątpliwości co do wszechświata". Albert Einstein
Ostatnią rzeczą jaka bym chciał to nosić szachy zmarłym... Ot, po prostu ktoś chciał mi dowalić, a przy okazji popisał się wiedzą... Może zupa była za słona ?
Petrosjanów jest wielu, kilka razy przeglądając strony z dobrych turniejów widziałem jakiegoś Petrosjana co jest arcymistrzem, więc może o tego mu chodziło ?
Nazwa obrazka może niezbyt trafna i nie sugerujcie się nią, ale coś tu i tak nie w porządku ? _________________ tu był podpis niezgodny z regulaminem forum