Wysłany: Czw Lis 19, 2009 11:01 pm Temat postu: Wygrałem w lotto
Śniło mi się w nocy że wygrałem... Niestety muszę popracować jeszcze nad snami i zapamiętywaniem szczegółów, bo mimo że wszystkie 6 kulek przewinęło mi się jak na taśmie to wydawało mi się że pamiętam 2... Postanowiłem sprawdzić czy można... snom wierzyć, a w dodatku... moim . Wstąpiłem więc do kolektury i skreślam swoje szczęśliwe liczby, a babka mówi że mam jakiś oryginalny system hehe. No to mówię że śniła mi się wygrana, ale zapamiętałem 30 i 31... Kobieta się śmiała, że Jej się nawet praca w totalizatorze nie śni a co dopiero wygrane... W każdej z 5 linii skreśliłem obie wyśnione liczby + dorzuciłem bonusy... Również z zakresu 4-10 bo mi się wydawało że i takie padną... Teraz patrzę na wynik losowania, 30 padła... Sprawdzam dalej - 4 i 7 siedzi ;P. Jak nic trójka hehe. Gdybym zamiast 15 dał 14, a zamiast 45 - 46 to byłaby i piątka . Wygrana cieszy, za mała na to żeby mnie napadać, a śmiechu było i jeszcze jutro będzie. Mój szef gra w totka i często nic nie trafia. Powiem mu jak trzeba grać... Najpierw wyśnić wygraną, a dopiero puścić kupon .
Wróżek petrosjan _________________ tu był podpis niezgodny z regulaminem forum
Ja miałem kiedyś trochę inaczej- śniło mi się, że trafiłem szóstkę(nie ma nic gorszego niż przebudzenie po czymś takim), we śnie były pokazane jakie to liczby, ale jak już się obudziłem to tych liczb nie pamiętałem .
Tak tak jakbym skreślił o jeden mniej to bym trafił szóstke. Też tak kiedyś miałem, że poszedłem postawić swoimi stałymi liczbami i trafiłem dwie, a trzy inne były obok siebie. Tych możliwości było 729 gdybym wszystko pozmieniał o jedną w górę lub w dół. Co do lotto to ich bojkotuje, bo podwyższyli stawke do 3zł, a zresztą nawet jakbym trafił tą szóstke to owszem mógłbym kilka marzeń zrealizować, ale moje życie zmieniłoby się, a nie chcę tego, bo dobrze jest jak jest, a z resztą gdybym tą 6stke trafił to jeszcze by mnie okradli i tyle by było dobra z tej wygranej. _________________ "1h szachów = 3h matematyki"
"Życie jest jak partia szachów, wszystko zależy od ciebie"
Autor też szachowy . A temat wisi i przyprawia o palpitacje serca wszystkie te osoby, które grają w lotka . Przynajmniej do momentu kiedy to nie wyczytają że to o 3 chodzi . Podatek od głupoty ? Gra loteryjna stwarzająca możliwość zmienienia swojego życia od ręki, w przypadku powodzenia... ;P.
Ty mi lepiej powiedz kto z Twojego byłego klubu dopytywał się mnie czy będę teraz na 4 porach, bo... liczył na rewanż ? Petrosjanowy wkład w rozwój szachowy młodzieży - wjechać komuś na ambicje... hehe. Teraz będę musiał się ukrywać . _________________ tu był podpis niezgodny z regulaminem forum
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 11:30 am Temat postu: Telepatia/Empatia
Zachęcam do zainteresowania się tematyką telepatii.Ostatnio czytałem ciekawą książkę na ten temat i nie był to jakiś tam chłam,ale praca pewnej pani dr psychologii z Francji.
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 2:01 pm Temat postu:
petrosjan napisał:
Podatek od głupoty ? Gra loteryjna stwarzająca możliwość zmienienia swojego życia od ręki, w przypadku powodzenia... ;P.
Możliwość ta jest tak abstrakcyjnie mała, że wyrażenie podatek od głupoty jest w pełni uzasadnione. Szanse na trafienie szóstki można porównać do tykającego co sekunde zegarka. Wyobraźcie sobie, że tyka on sobie przez pół roku, a szczęśliwe losowanie jest tym jedynym przesunięciem wskazówki w ciągu tego okresu. Statystyka jest bezlistosna
Teraz to podpadłeś... Za karę zrobię Ci w niedzielę fatality przed 30 posunięciem... I do tego czarnymi .
Ps. Wygrałem 20 zł i jestem do przodu aż o 5 zeta . Babka pytała czy coś wysyłam, to stwierdziłem że... jak mi się znowu coś przyśni haha . Wogóle złapałem Ją w progu jak wychodziła kasę rozmieniać, czego Jej nie dałem, bo w końcu przyszedłem Ją obrabować . _________________ tu był podpis niezgodny z regulaminem forum
Guts, bardzo trafne porównanie. Osoba z urazem do matmy i cyfr na pewno szybciej sobie zobrazuje swoje szanse niż jak mu się powie, że szansa na "szóstkę" to 1 do 13983816. Dodajmy jeszcze, że tylko 40% z wartości zakupionych losów idzie na nagrody. Zna ktoś bardziej hazardową grę? Nawet w kasynie takiej nie znajdziecie.
Petrosjan, lepiej napisz ile zainwestowałeś w lotto od początku swojej gry i wtedy zrób bilans. Pewnie jesteś na minus ale spoko, kiedyś wygrasz miliony.
95% zapytanych przeze mnie ludzi na pytanie dlaczego nie skreślają liczb 1,2,3,4,5,6 odpowiadają "przecież takie nigdy nie wypadną" nie zdając sobie nawet sprawy że to dokładnie takie samo prawdopodobieństwo jak ich magicznie skreślonych 6 liczb w równomiernych odstępach:D
Właśnie przez takie sytuacje uświadamiam sobie jak bardzo można na takim narodzie nie znającym się na podstawowych zasad matematycznych wzbogacić, manipulując nim, pokazując te wielkie sumy do wygrania, które przyćmiewają człowiekowi koszty i szanse:)
Petrosjan, lepiej napisz ile zainwestowałeś w lotto od początku swojej gry i wtedy zrób bilans. Pewnie jesteś na minus ale spoko, kiedyś wygrasz miliony.
Nie wiem, nie dużo. Pewnie i jestem na - ale nie na taki żeby z tego powodu ubolewać. Nie gram regularnie ale od święta. Znasz ten dowcip ?
- Panie Boże spraw abym był bogaty...
Za jakiś czas, znowu:
- Panie Boże... ja chce być bogaty....
W końcu Pan Bóg nie wytrzymał i mówi z niebios:
- Daj mi szansę... wyślij totka...
Jak chce się coś w życiu zmienić to trzeba próbować, bez tego ani rusz. Zamiast czekolady, czy batonika można lotka puścić . Najeść się tym nie najesz, a jakaś szansa jest, nawet jak 1:14 kk i ile radości... Jest o czym pisać na forum, no i zawsze czujesz się milionerem, przynajmniej do momentu losowania .
Będę grał dalej, mimo Waszego krytycznego nastawienia ;P. _________________ tu był podpis niezgodny z regulaminem forum
Ten cały lotek to dla mnie fenomen. Powiedzenie "podatek od głupoty" ma swój sens.
Loteria, to wynalazek fenomenalny! Nie dość, że żadnego kapitału mieć nie trzeba, to na dodatek wszystko się "pokryje" i jeszcze mnóstwo kasy na tym organizatorzy zarobią
Ja słyszałem, że totolotek to podatek od chciwości.
To źle słyszałeś... Chciwość zaczyna się dopiero po 5 trafieniu szóstki i po kupnie 8 mieszkania 6-o pokojowego z przeznaczeniem tylko na kapelusze... _________________ tu był podpis niezgodny z regulaminem forum
Tak to jest forum szachowe, ale forum ogólne to Off Top. Kiedy na forum bukmacherskim wszyscy mówią o meczach, podają typy, analizy, jest off top, na którym wszyscy zainteresowani mogą pisać o wszystkim. Na forum Juventusu Turyn (na n-k) wszyscy, którzy lubią Juve piszą odnośnie tego klubu, jednak ta grupa ludzi wypowiada się na przeróżne tematy na Off top. To samo tutaj "Nie tylko szachy (ogólne)", czyli dosłownie o wszystkim.
Jako, że jestem z klasy o profilu mat-inf, matematyka jest dla mnie kluczowym przedmiotem (na 2,5roku przed maturą planuje zdawać rozszerzoną matematyke). Doskonale znam prawdopodobieństwo trafienia 6stki w Lotto. Okazuje się, że bardziej prawdopodobne (1 do ok. 5000), że w biały dzień uderzy we mnie piorun. Jednak z tym prawdopodobiństwem to nie ma pewności. Na zachodzie wszystko raczej przebiega uczciwie, u nas mam nieco wątpliwości. Nie chcę się powstarzać. Oto moja wypowiedź na temat Lotto na forum multipasko Klik.
A co do wypowiedzi Gosu na temat liczb 1,2,3,4,5,6. Prawdopodobieństwo jest jakie jest, ale rzeczywistość zupełnie inna. Nie tak dawno głośno było o bułgarskim Lotto gdzie 2x pod rząd wypadły dokładnie te same liczby (!), rachunek prawdopodobieństwa przewiduje zaistnienie takiej sytuacji (tam losują 5 liczb nie pamiętam z ilu), jeśli u nas wypadłyby np. liczby 1,2,3,4,5,6 to prawdopodobieństwo, że w następnym losowaniu wypadnie taka sama szóstka jest identyczne, prawie 1 do 14mln identyczne do jakiejkolwiek innej szóstki. Ale oprócz tego może dochodzić manipulowanie wynikami, nie żebym oskarżał o coś lotto, ale np. kiedyś była komisja, która czuwała nad przebiegiem uczciwego losowania, a teraz nie ma. Do tego w tych kulkac występują setki mikropęknięć, która mogą zadecydować, że dane liczby nie zostaną wylosowanie. _________________ "1h szachów = 3h matematyki"
"Życie jest jak partia szachów, wszystko zależy od ciebie"