| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
GutsMuths Skoczek

|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 2:05 pm Temat postu: Euro 2010 w Austrii |
|
|
|
Ekipa Wenty weszła świetnie w turniej pokonując dwie silne drużyny-Niemcy i Szwecje. Co cieszy to przede wszystkim waleczność chłopaków, nikt sie nie oszczędza, krew leci z nosa ale widać u naszych mentalność zwycięzców. W porównaniu z poprzednimi imprezami, mamy teraz bardziej wyrównaną ławke. Jeśli podstawowym nie idzie gra to wchodzą zmiennicy i wprowadzają nową jakość gry. To bardzo pozytywny czynnik, biorąc pod uwagę, że turniej będzie długi i ciężki. Z niecierpliwością czekam na piątkowy mecz ze Słowenią-niezwykle ważny, gdyż jeśli wygramy to wchodzimy do 2-giej fazy mistrzostw z 4 pkt i niezłymi widokami na pierwszą czwórke.
Pozdrawiam wszystkich fanów naszych szczypiornistów i zapraszam do wyrażania swoich opinii. |
|
| Powrót do góry |
|
rutra Hetman

|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 7:09 pm Temat postu: |
|
|
|
Z Niemcami oglądałem na ZDF, świetny mecz, a te strzały z dystansu 110km/h.
Oczywiście dziękujemy TVP, że w ramach swojej misji pokazuje mecze Polaków, że tam gdzie jest wielka impreza i szansa na medal (siatkówka, piłka ręczna) to transmisje są w tv, natomiast nie ma MŚ w koszykówce. Szkoda tylko, że meczu Polski w piłke nożną ligowy skład z Singapurem nie pokazują, albo zaplecza PŚ w skokach, w Sapporro o 2:45 nie transmitują. _________________ "1h szachów = 3h matematyki"
"Życie jest jak partia szachów, wszystko zależy od ciebie"
---
III kategoria
"Geniuses are made, not born"
L. Polgár |
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 10:53 pm Temat postu: |
|
|
|
Dla mnie ten turniej rozpocznie się dopiero wtedy, gdy wejdziemy do półfinału. Wyjść z obu grup to jest nasz obowiązek. |
|
| Powrót do góry |
|
matwz1 Nowy
|
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 11:19 pm Temat postu: |
|
|
|
Łaska kibica na pstrym koniu jeździ.- Jak się nam/mu coś podoba to bywa z wykrzyknikiem i uśmiechami. Ale zawsze jest my:
| Cytat: | Z jednej wyszliśmy!
I zremisowaliśmy z Słowenią 30:30! |
- A jak już coś nam/mu nie odpowiada, to ze znaków emocjonalnych wstawia się np.
ale zawsze się zaznacza, że to oni: | Cytat: | A mieli strzał. Dobry strzał.
Jednak trafili w słupek. |
_________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
6 powolniak i kopia, tpp |
|
| Powrót do góry |
|
GutsMuths Skoczek

|
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 12:20 am Temat postu: |
|
|
|
| lk85 napisał: | | Dla mnie ten turniej rozpocznie się dopiero wtedy, gdy wejdziemy do półfinału. Wyjść z obu grup to jest nasz obowiązek. |
Dzisiejszy mecz ze Słowenią wyraźnie pokazał jak nonszalanckie są te słowa. Piłka ręczna jest obecnie, tak wyrównaną dyscypliną, że każdy może wygrać z każdym. Oczywiście są drużyny o krok z przodu przed pozostałymi jak Francja, Dania, Chorwacja czy też obecnie Polska, ale szacunek i respekt należy sie każdej drużynie biorącej udział w turnieju. Tam poprostu nie ma chłopców do bicia.
Co do samego meczu-przede wszystkim nie leżał nam rywal od początku, grający wysoko w obronie i nieschematycznie w ataku. My natomiast, mimo świetnej postawy Słoweńców w defensywie potrafiliśmy sobie wypracować czystą pozycje rzutową, jednak byliśmy wyjątkowo nieskuteczni. Głównie z powodu świetnej dyspozycji bramkarza przeciwników-Skofi.
Oprócz nieskuteczności dużym problemem, podobnie jak w poprzednich meczach wykorzystanie gry w przewadze zawodnika. Jeżeli dobrze policzyłem to zdobyliśmy więcej bramek od Słoweńców w tylko jednej tego typu sytuacji w całym meczu, w końcówce.
Jednak mimo tych wszyskich minusów cholerni.e mnie cieszy walka do ostatnich minut. Widać, że to nie są te nasze nażelowane panny z murawy tylko faceci z charakterem.
W drugiej fazie mistrzostw powinniśmy ograć Czechów, natomiast aby awansować do strefy medalowej konieczne będzie zwycięstwo z jedną z drużyn Francja/Hiszpania.
Zobaczymy co sie stanie  |
|
| Powrót do góry |
|
GutsMuths Skoczek

|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 3:24 pm Temat postu: |
|
|
|
Przed ostatnim meczem z Hiszpanią byłem przygotowany na kolejny horror w wykonaniu naszej reprezentacji. Jednak Hiszpanie pozbawieni swojego pierwszego bramkarza dostali najwyraźniej turniejowej zadyszki. Sama ich taktyka była mądrze zaplanowana. Znając siłę rażenia naszych zawodników, wyszli wysoko grając systemem 3-2-1 i ewentualnie 5-1 co na szczęście nie przyniosło im korzyści. Więcej luzu miał na kole Bartek Jurecki i Mariusz Jurasik. Obaj zagrali fantastyczny mecz. W naszej grze podobała mi sie dokładność, mądrość taktyczna i wreszcie skuteczność, której tak brakowało w meczu ze Słowenią.
Dzisiaj spotkanie z Czechami, którzy pokonali niespodziewanie w ostatnim meczu Słoweńców. Napewno nie będzie to spacerek, a zażarta walka o punkty  |
|
| Powrót do góry |
|
GutsMuths Skoczek

|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 3:27 pm Temat postu: |
|
|
|
Zachęcam też do wyrażania swoich opinii w tym wątku bo nie wierze, że forumowicze nie oglądają mistrzostw. Wszak nie samymi szachami człowiek żyje. |
|
| Powrót do góry |
|
rutra Hetman

|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 7:13 pm Temat postu: |
|
|
|
Cóż na TVP nie puszczają, na Eurosportach też nie ma, na ZDF to tylko z Niemcami było... a Polsatu nie mam.
www.atdhe.net <- tam są mecze za Free.
POLSKA-Czechy _________________ "1h szachów = 3h matematyki"
"Życie jest jak partia szachów, wszystko zależy od ciebie"
---
III kategoria
"Geniuses are made, not born"
L. Polgár |
|
| Powrót do góry |
|
matwz1 Nowy
|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 10:31 pm Temat postu: |
|
|
|
| lk85 napisał: | | Dla mnie ten turniej rozpocznie się dopiero wtedy, gdy wejdziemy do półfinału. |
Dla ciebie dopiero się rozpoczął.  |
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 2:11 am Temat postu: |
|
|
|
Teraz dopiero zaczyna się gra. Polscy sportowcy mają w zwyczaju wygrywać mniej istotne mecze, natomiast te najważniejsze przegrywają. Mam nadzieję, że piłki ręcznej na tym turnieju to nie będzie dotyczyć. |
|
| Powrót do góry |
|
rafan Pion

Dołączył: Jul 27, 2005 Posty: 118 Skąd: Castellón de La Plana/Valencía-Hiszpania
|
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 10:21 am Temat postu: |
|
|
|
| rutra napisał: | | Cóż na TVP nie puszczają, na Eurosportach też nie ma, na ZDF to tylko z Niemcami było... a Polsatu nie mam |
A ja w Hiszpanii moglem obejrzec w TV kazdy mecz obejzec!!! Ogladalem Polska-Hiszpania z ojcem mojej dziewczyny. W jego ocenie gralismy bardzo dobrze w obronie i caly czas kotrolowalismy mecz.
Czy orientuje sie moze ktos jaka jest najsilniejsza Liga Pilki Recznej w Eurpie (na swiecie-czy ktos to gra w ogóle poza europa?)
Za to w pilce halowej Hiszpanie to potega... _________________ "To co nas nie zabija czyni nas siniejszymi"-Nietsche
"Lepiej miec zly plan gry niz nie miec zadnego"-José Raúl Capablanca y Graupera |
|
| Powrót do góry |
|
GutsMuths Skoczek

|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 12:43 am Temat postu: |
|
|
|
Mecz z Czechami był jednym z takich, które trzeba poprostu wygrać-nie ważne w jakim stylu, iloma bramkami itd. Nerwowość w grze była widoczna od samego początku, jednak umiejętności i to sportowe szczęście znowu było przy nas. Oby do końca turnieju.
Przed meczem zastanawiałem sie czy rzeczywiście czeski supersnajper-Jicha jest tak dobry jak go opisują media oraz statystyki. I musze przyznać, choć nie jestem jakimś wielkim znawcą szczypiorniaka, że ten zawodnik ma ogromne możliwości i potencjał.
| rafan napisał: | Czy orientuje sie moze ktos jaka jest najsilniejsza Liga Pilki Recznej w Eurpie (na swiecie-czy ktos to gra w ogóle poza europa?)
|
Najsilniejszą ligą w Europie jest niemiecka bundesliga, gdzie gra zresztą znakomita większość naszych kadrowiczów. Jeśli chodzi o drużyny narodowe spoza Europy to jedynym przyzwoitym zespołem jest Tunezja. W mistrzostwach świata grali też Brazylia i Algieria ale to słabiutkie drużyny. |
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 12:22 am Temat postu: |
|
|
|
Dobrze, że nasi przegrali z Francją bo w sporcie zwykle tak jest, że jak ktoś wszystko w grupie wygrywa, to szybko odpada w fazie pucharowej. Chorwacja to solidny zespół, ale to raczej my jesteśmy faworytami. |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 7:19 am Temat postu: |
|
|
|
"Sportowo" to brzydko, że odpuścili mecz, ale ważny też jest wynik (awans) i przygotowanie do następnego meczu. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
6 powolniak i kopia, tpp |
|
| Powrót do góry |
|
|